Likability

Wist je dat ‘likability’ de belangrijkste voorspeller is van populariteit en sociale acceptatie in een groep volwassenen? Het is belangrijker dan rijkdom, status of fysieke aantrekkelijkheid (John Kinnell). Afwijzing heeft vanuit de evolutie ernstige gevolgen: verlies van eten, bescherming en natuurlijk voortplantingspartners. Daarom heeft ons lichaam een krachtig waarschuwingssignaal ontwikkelt bij afwijzing: het voelt hetzelfde als fysieke pijn.

Veel boeken leren ons hoe we rijker, beroemder en mooier kunnen worden. Veel minder aandacht is er voor manieren die helpen om aardig gevonden te worden. We gaan ervan uit dat iedereen dat als vanzelfsprekend kan. En dat terwijl veel mensen het erg moeilijk vinden. Vooral in een eerste ontmoeting. En zeker online.

De docenten van de Fontys opleiding Management in de Zorg wilden hun studenten een handje helpen in het maken van een goede eerste verbinding met hun studie genoten. En zo mocht ik als onderdeel van hun introductiedag een masterclass geven over manieren om door je scherm heen betrouwbaar, aardig en competent over te komen. Zij weten nu waar mensen het allereerst naar kijken in een eerste ontmoeting. En waarom mensen met een grote snor nog meer hun best moeten doen om aardig over te komen. Het was een eer om erbij te zijn op de eerste dag van hun nieuwe studie avontuur!

Ook nieuwsgierig? www.beyond-expression.eu

#bodylanguage #lichaamstaal #nonverbalcommunication #non-verbalecommunicatie #BeyondExpression #bodylanguagetraining #lichaamstaaltraining #Fontysmanagementindezorg