De knop staat ‘AAN’!

Stel je koopt een nieuwe auto. Op de dag dat je er voor het eerst mee rijdt, zie je ineens overal dezelfde auto rijden! Hoe kan dat nou? Je hebt nooit eerder gezien dat bijna iedereen die auto heeft!

Door het kopen van die auto, wordt je Reticulair Activatie Systeem (RAS) geactiveerd. Het RAS zit boven op je wervelkolom en verbindt het onbewuste deel van je hersenen met het bewuste deel. Het screent informatie uit je zintuigen en laat stimuli door die het belangrijk vindt. En wanneer is iets belangrijk? Als jij er aandacht aan geeft! Dingen die je eerst niet zag, merk je ineens op omdat het RAS er een lichtje op schijnt.

En dat is precies wat we gister deden in de introductie training van de non-verbale Fundamental training. De knop voor non-verbale signalen staat nu bij alle deelnemers AAN, waardoor ze handgebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamsbewegingen waar we de hele dag mee omringd worden, ineens opmerken. Bij zichzelf, maar zeker ook bij anderen. Gek, ongemakkelijk, grappig en ontzettend waardevol om anderen en jezelf beter te begrijpen.
Een prachtige start om in maart de 2- daagse training in te gaan!

Wil je ook je RAS activeren voor non-verbale signalen zodat je kunt excelleren in je interacties? Doe met ons mee in maart of vraag een online training aan voor jezelf of jouw organisatie.

Dankjewel voor al het enthousiasme van de deelnemer van Fontys Sporthogeschool, Fontys University of Applied Sciences, Uitvaren en Centaurus Adviesgroep