Online fitheid

Wat was het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan de ‘online fitheid’ van Fontys medewerkers en studenten tijdens de #vitaliteitsweek. Zij weten nu precies hoe zij hun virtuele lichaamstaal kunnen optimaliseren in al hun online interacties. Lees hieronder wat Rianne als deelnemer erover schreef op Linkedin:

Rianne van Hoek-Migchels • 1stAdviseur marketing en communicatie bij Fontys Paramedische Hogeschool
“Zoek de verschillen! Wat valt je op aan de lichaamstaal van deze leiders? Zie je iets aan de handen, voeten, armen, mond, stand van de benen, enz.? Wie komt het krachtigst over?

Deze week volgde ik een workshop ‘non-verbale communicatie’ in het kader van de Fontys Vitaliteitsweek, gegeven door Ted Toussaint – Beyond Expression. Heel interessant! Want hoe kom je in deze digitale tijd -via het beeldscherm- eigenlijk op de ander over? Welke signalen geef je (onbewust) af met je lichaamstaal? Hoe belangrijk is een eerste indruk? Maar ook: waar laat je je handen tijdens het videobellen? En hoe dicht moet je bij het scherm zitten, zonder dat de ander zich ongemakkelijk voelt? Waar zit de camera eigenlijk en kijk je daar ook naar tijdens het praten? Leuke stof tot nadenken ????”.

No alt text provided for this image
Zoek de verschillen! Wie heeft het krachtigste voorkomen en waarom?

Activate link to view larger image.